Lorem ipsum headerum

KAS IR MELNAIS ĶIPLOKS?

Mūsu melnie ķiploki ir Latvijā bioloģiski audzēti un rūpīgi atlasīti svaigie ķiploki, kas prasmīgi izturēti ilgstošā laika posmā, izmantojot tikai siltumu un mitrumu. Nogatavināšanas gaitā svaigais ķiploks maina krāsu uz tumši brūnu līdz melnu, tekstūru, garšu un smaržu. Pazūd svaigam ķiplokam piemītošā asā garša un smarža, iegūstot saldenu garšu un mīkstāku tekstūru. Rezultāts gardi melnie ķiploki, kas nodrošina fantastisku garšu kulinārijā vai veselīgu un garšīgu našķi. Tiem, kam netīk svaiga ķiploka garšas un smaržas īpašības melnais ķiploks ir lieliska alternatīva un iespēja pievienoties ķiploku baudītājiem.

IEGUVUMS VESELĪBAI.

Mazāk zināms, ka melnais ķiploks nogatavināšanas procesā iegūst vairāk labo īpašību salīdzinājumā ar svaigu ķiploku. Nogatavināšanas procesā Alicīnam (kas nodrošina svaigā ķiploka unikālo garšu un smaržu) samazinoties rodas citi antioksidanti. Melnais ķiploks samazina zema blīvuma holesterīna līmeni un mazina sirds un asinsvadu saslimšanas iespēju. Melnajam ķiplokam ir labvēlīga ietekme uz cilvēka gremošanas sistēmu un tas palīdz uzturēt veselīgu smadzeņu darbību. Melnajam ķiplokam piedēvē spēju samazināt risku saslimt ar vēzi, tas palīdz pret saslimšanu ar diabētu, palīdz aknu darbībai un samazina alerģiskas reakcijas.